Stafettveksling i Misjonsbua

Etter 14 år gir Birgit Tangen stafettpinnen videre til Lillian Catrin Nordby.

Misjonsbua ble startet ut ifra en genuin interesse for klær og gjenbruk, forteller tidligere leder Birgit Tangen.

Birgit hadde en relasjon til den nye etableringen av barnelandsbyen Khayalami i Sør-Afrika og oppdaget koplingsmuligheten. 

– Å kunne omgjøre noe av vår velstand her i Norge til «rene penger» for barna på Khayalami ble også en velsignelse for brukerne og kundene hos oss i Norge, forteller hun.

Misjonsbua ble startet i 2008 på Hamar etter at gode støttespillere ble med på prosjektet. Da rommet for salg av bøker ble ledig, gikk startskuddet for salg av klær og smykker i den lille butikken. Siden da har butikken vært åpen på søndager, både før og etter møter, samt på konferanser og andre samlinger.

– Vi har holdt det gående i 14 år, legger Birgit til.

Hun har mye å være takknemlig for når hun ser tilbake på årene i Misjonsbua.

– Først og fremst er jeg så takknemlig for de trofaste medarbeiderne mine, som har lagt ned utallige timer med rydding, prising og annet nødvendig arbeid. Liv Håkonsen var med meg fra starten og er fortsatt med. Grete Marie Grønneng kom like etter og var med i mange år. Litt senere kom Britt Ingeborg Hansen, som har vært til uvurderlig hjelp og støtte de siste årene som nestleder av «Bua», sier Birgit.

Hun trekker også frem alle giverne som med jevne mellomrom har ryddet i sine skap og gitt mange flotte klær og smykker til butikken.

– Flere av disse går ikke engang i menigheten vår, sier hun. 

Birgit peker også på kundene som en utrolig viktig gruppe.

– Det de som legger igjen penger til barna på Khayalami. Vi ønsker å beholde alle de tidligere kundene våre og ønsker oss mange nye. Det er plass til flere, avslutter hun.   

Nye krefter

Denne uken tar Lillian Catrin Nordby over stafettpinnen. Hun forteller at hun alltid har hatt et spesielt hjerte for barn.

Stafettveksling i Misjonsbua

– Barn har alltid ligget på mitt hjerte. Å hjelpe til i Misjonsbua handler jo nettopp om dette: hjelpe og gi bistand til barn som trenger vår støtte. Det er så meningsfullt.

– Så er jo bonusen at våre kunder kan spare penger på klær samtidig som det er miljøvennlig, avslutter hun.

 

FAKTA OM MISJONSBUA

Misjonsbua Damenes Bruktbutikk er en bruktbutikk som ble startet høsten 2008. Den har som formål å yte økonomisk bistand til arbeidet som Mirjam og Hans Christian Holst driver blant foreldreløse barn i Greytown i Sør-Afrika. Alle inntekter fra salget i Misjonsbua går uavkortet til Barnelandsbyen Khayalami. Butikken selger pent brukte klær, sko, smykker, vesker og lignende. Butikken finner du i fojaeen til Innlandskirken Livets Senter Hamar. Misjonsbua er åpen hver søndag, både før og etter gudstjenesten.

Les mer om hvordan du kan støtte prosjektet her.

 

 

Powered by Cornerstone