Hedmarken Misjonssenter

HMS har blitt en del av menighetens misjonsarbeid. Les mer om India-arbeidet her.

Hedmark Misjonssenter, et misjonsarbeid i India ledet av Egil og Jorunn Sætrang, har nå blitt en del av menighetens misjonsarbeid. Vi er så takknemlige for at vi nå kan stå sammen om dette arbeidet. Her kan du lese mer om det konkrete arbeidet og hvordan det hele startet.

Jorunn og Egil Sætrang reiste på en introduksjonsreise om Indiamisjon i år 2000. På denne reisen kom utfordringen om å være med å drive fram en kortidsbibelskole (2-3 uker) i Lat Panchar, en liten landsby i nedre delen av Himalaya fjellene. I syv år var de med å drive den og over 250 elever fikk sine diplomer etter å ha fullført.  

Humanitært arbeid. Det er vanskelig å drive misjon i India uten også å hjelpe til humanitært. Derfor kom de snart i gang med å støtte barnehjem. Det var folk de ble kjent med som hadde drømmer om å ta seg av barn som trengte et nytt hjem. Kanskje de ikke hadde foreldre eller de hadde en forelder som bare drakk hele tiden.

Barnehjem. Gjennom fadderordninger har mange barn blitt hjulpet og noe av det viktigste er at disse barna har fått skolegang slik at de kan være i stand til å møte voksenlivet, når de kommer så langt, med verdighet og muligheten til å få et godt arbeid.

Slumskole(r). I dag har slumskolen(e) blitt den viktigste delen av det humanitære arbeidet. Det startet med at Jorunn spontant inviterte to jenter i 10-11 års alderen inn i leiligheten der de bodde. Jorunn hadde lagt merke til dem der de gikk og plukka søppel og ville bli kjent med dem. Det viste seg at de plukket søppel for å øke inntekten til familien og de gikk ikke på skole.

Gjennom kontakt med Salil og Anita og Agape-menigheten som de er pastorpar for kunne slumskolen startes. Omtrent 20 barn fra slummen får nå skolegang hos dem gjennom fadderskap og sponsing fra Norge! Skolen har lokaler i andre etasjen i kirkebygningen til Agape som ligger vakkert til ved elvebredden til en av elvene som renner gjennom Siliguri.

6 måneders bibelskoler: Abundant Life Bible School Ministries. Etter flere år med kortidsbibelskole ble det fremmet et behov for en lengre bibelskole fra nepalske ledere og i 2008 kunne de startet. De første årene holdt bibelskolen til i Sikkim og senere flere år i Garidhura utenfor Siliguri. Under pandemien fant de ut at i stedet for å ha en større bibelskole kunne de ha tre små. Dermed ble det to i Siliguri og en i Khat Khati i Karbi Anglong distrikt, lengst øst i Assam.Under bibelskole året går studentene gjennom ca. 500 leksjoner og blir undervist i et tjuetalls bibelfag. Lærerne har kommet inn fra Norge, Sverige, Finland, Slovakia mm. I større omfang benytter de seg nå av lokale lærere og noen av disse er tidligere elever fra bibelskolen.

Status. I år (2023/24) er det to bibelskoler i drift, en i Siliguri og en i Khat Khati. Disse elevene vil ha Graduation i løpet av mars. Egil vil da reise nedover sammen med en av lederne i Alvdal Pinsemenighet, Arne Dagfinn Øynes. Etter at årets studenter har blitt uteksaminert har over 300 elever fullført denne skolen.

Å nå videre til områdene bortenfor. 2. Kor. 12-18. Visjonen for årene som kommer er å nå videre ut med evangeliet like til de stedene som ligger bortenfor de stedene elevene kommer fra. Til dette trengs mange folk som har glød i blikket og brann i hjertet. Vi har hatt elever bla. annet fra Sikkim, Vest Bengal, Arunachal Pradesh, Manipur, Nagaland, Burma og Nepal. Gjennom bibelskolene og øvrig arbeid har vi fått kontakt med så mange folk og menigheter så for en mulighets tenker er mulighetene ubegrenset. Sammen med tidligere trente studenter kan vi nå virkelig langt! 
 

Powered by Cornerstone