Alpha

Hva er meningen med livet?

Ønsker du, eller kjenner du noen som ønsker å utforske meningen med livet? Da er Alphakurs kanskje det aller beste vi kan anbefale! 

Her finner du detaljert informasjon om kurset vårt. Vi starter opp 21. februar klokken 19:00 i Torggata 71, Hamar. Det vil være en kveld med god undervisning, gode samtaler og god mat. 

Du har tre alternativer når du vil melde deg på Alpha-kurset:

  1. Gratis prøve: Du kan begynne med å melde deg på de to første kveldene, helt kostnadsfritt. Dette gir deg muligheten til å oppleve hva kurset har å tilby før du bestemmer deg for å forplikte deg videre.

  2. Fullt kurs: Ønsker du å forplikte deg til hele kurset med en gang? Du kan melde deg på hele kurset og betale deltakeravgiften på 590 kr (+ weekend)

  3. Gratis deltakelse: Hvis du ikke har mulighet til å betale, tilbyr vi en rabattkode (alpha) som gir deg gratis tilgang til kurset.

  4. Sponsing av deltakere: Vil du bidra til å støtte andre deltakere? Du kan kjøpe en sponsbillett og bidra til å gi en annen person muligheten til å delta på kurset.

Uansett hva som passer best for deg, er du velkommen til å være med på Alpha-kurset.

Meld deg gjerne på HER

Hva er Alpha?

En mulighet til å utforske de store spørsmål i livet
Livet stiller oss overfor mange vanskelige spørsmål. Om meningen med det hele, om døden, om Gud, og hvem er nå egentlig denne Jesus? Mange velger å leve med sine spørsmål; for andre kommer tider da man trenger svar som er til å stole på.

Hva vil vi med kurset?
Alpha-kurset er laget for å hjelpe deg finne svar på dine spørsmål. Alpha er for deg som ikke har en tro og for deg som vil få et avklart forhold til kristen tro. Det er også for deg deg som nylig er blitt kristen eller som er ny i menigheten/forsamlingen. Kanskje du trenger å repetere troens innhold eller som helt enkelt er interessert i kursets innhold.

Hvor lenge varer kurset?
ALPHA kurset består av 9 kvelder med samling hver onsdag, pluss en weekend i midten av kurset, den 12. til 14. april 2024.

Temaer :  

  1. Hvem er Jesus? onsdag 21.02.24
  2. Hvorfor døde Jesus? onsdag 28.02.24
  3. Hvordan kan jeg vite at jeg tror? onsdag 06.03.24
  4. Hvorfor og hvordan skal jeg be? onsdag 13.03.24
  5. Hvordan leder Gud oss? onsdag 20.03.24
  6. Hvorfor og hvordan lese Bibelen? onsdag 03.04.24
  7. Hvorfor og hvordan fortelle andre om det? onsdag 10.04.24
  8. Hvem er Den Hellige Ånd? lørdag 13.04.24
  9. Hva gjør Den Hellige Ånd? lørdag kveld 13.04.24
  10. Hvordan kan jeg bli fylt av Ånden? søndag 14.04.24
  11. Helbreder Gud i dag? Hvordan stå imot den onde? onsdag 17.04.24
  12. Hvilken betydning har menigheten? onsdag 24.04.24 

Hvordan er kurs-kveldene lagt opp?
Hver kurskveld er lagt opp på følgende måte:
Kl.19.00 Måltid.
Kl.19.45 Kveldens tema, 20-30 minutters undervisning.
Kl.20.15 Kort kaffepause
Kl.20.20 Gruppesamtale hvor man kan drøfte alle spørsmål som måtte dukke opp. Du kan stille de spørsmålene du synes er vanskelig, og du kan få utvidet din egen horisont ved å høre andres spørsmål. Utgangspunktet for Alpha er ikke at alle skal mene det samme, men gi deg et grunnlag for å kunne tro at Bibelens budskap om Jesus er sant.
Kl. 21.25 Felles avslutning.

Hva forventes av den som vil gå på alphakurs?
Det kreves ingen forkunnskaper om Bibelen eller Kristenliv for å kunne begynne på Alpha. Er du på leting etter Gud, så kan Alpha være et naturlig sted å starte. Alle som søker å finne sannhet i livet er hjertelig velkomne, uansett bakgrunn!!

Har du spørsmål ta gjerne kontakt med oss!

 

 
Powered by Cornerstone