Barmhjertighetens hus


Barmhjertighetens hus holder til i hjertet av Hamar sentrum og tilbyr mat og klær til fattige og trengende. Lokalene ligger inne i bakgården mellom gågata og Strandgata, med inngang fra Lierbakken. I dette området var det både apotek, butikker og frisørsalong tidligere. I dag er dette en kafè og en møteplass med lav terskel der mennesker som trenger felleskap, omsorg og materielle goder kan komme. Målgruppa er alle mennesker som trenger støtte. Både Romfolk, asylsøkere og nordmenn fra Hamar er blant de ukentlig besøkende.

Hovedmålet med virksomheten er å vise Jesu kjærlighet gjennom god omsorg og barmhjertighetsarbeid. Organisasjonen er også opptatt av å selvstendiggjøre kvinner og menn de kommer i kontakt med, ved å få dem til å produsere egne håndtverksartikler som de videre kan selge og tjene penger på. De gir også språkkurs til asylsøkere som ønsker og har behov for det. Barmhjertighetens hus har et stort sosialt hjerte for de fattige og nødstilte, både de som er fattige materielt sett, og de fattige i ånden, slik det står i Bibelen.

Det er Livets Senter Hamar som står ansvarlig for Barmhjertighetens Hus sammen med initiativtakerne Berit og Sven Anker Hognestad. Organisasjonen har også frivillige fra Ungdom i oppdrag og fra andre menigheter i Hamar, og er på mange måter et tverrkirkelig prosjekt ettersom det er mange ulike aktører som stiller opp med praktisk hjelp og gaver.

Velkommen!

Adresse: Strandgata 63 (Hamar sentrum)

Kontaktperson for Barmhjertighetens hus: Berit Hognestad, 970 89 855

Powered by Cornerstone