Pastorhilsen september 2022

Midt i en krisefylt tid i verden med krig, økonomisk krise og ulike utfordringer, kan vi fortsette å glede oss over at Gud gjør store ting i og gjennom menigheten. Denne høsten kan vi glede oss over en nydelig bønneuke, sprengfulle lokaler hver søndag, oppstart av ny musikkskole, tidenes menighetsweekend, yrende liv på søndagsskolen, oppdrift på ungdomsmøtene og trosfylte undervisningskvelder. Søndag 21. august var vi 240 voksne og 80 barn på gudstjenesten, og søndag 18. september var det 97 barn på søndagsskolen. Gud gir vekst!

Vi har nå rundt 130 ukrainske flyktninger som er tilknyttet menigheten. Av de er 70 voksne, og resten er barn og ungdom. Det er ikke de og oss, men VI. De er en del av menighetsfamilien. De deltar på gudstjenester, søndagsskole, Ignite og menighetsweekend. Hver søndag henter vi dem med en buss. Vi organiserer også husgrupper for dem.

En gang i måneden har vi en egen kveld for ukrainere, med russiskspråklig lovsang, tale og betjening. Jeg talte på denne samlingen i begynnelsen av september. Det var rørende å få mer tid til å snakke med hver enkelt. Mange bærer store byrder, og er bekymret for sikkerheten til familiemedlemmer i Ukraina. Jeg kjenner hvordan Guds hjerte går ut til hver enkelt en av disse. Som Jesus sier: «Jeg var fremmed, og dere tok imot meg». La oss også fortsette å huske vår heltidsmisjonær til Ukraina, Emilia Posviashchonna, og ektemannen Dima i bønn.  

Gud fortsetter å betro oss «sine minste» i byen vår. Evangeliesenterets tverrkirkelige kontaktsenter har nettopp startet opp i Hamar. Både daglig leder, Runar Iversen, og mange i staben, er fra menigheten vår. I tillegg fortsetter vi arbeidet i Barmhjertighetens Hus. 90 personer, fordelt på 30 familier, henter mat på Barmhjertighetens Hus hver uke.

Et nydelig vitnesbyrd kommer fra Muhammed. For 20 år siden, mens han fortsatt bodde i sitt muslimske hjemland, begynte Jesus å kalle på hjertet hans. Så ankommer han Norge som flyktning, og oppsøker Barmhjertighetens Hus i Hamar sentrum. Der blir Muhammed frelst. Søndag 18. september døpte han seg på vår søndagsgudstjeneste. Halleluja!  

Vi har mye å glede oss til framover. Søndag 16. oktober får vi besøk av Rune Borgsø, som er en av pastorene i Livets Ord Uppsala. Torsdag 20. til lørdag 22. oktober blir det Høstfest 22 i Lillehammer. Det kommer et lovsangsteam fra Get Focused, og Trond Egil Lunde fra OKS taler. I begynnelsen av desember får vi besøk av pastor Albert fra Sion Molde, i februar kommer Rune Edvardsen og i april får vi besøk av Jonathan Conrathe.

Vil hilse dere med noen vers fra 2. Korinterbrev kapittel 6: «Vi viser oss som Guds tjenere på alle måter: med stor tålmodighet i motgang, nød og angst (..). Vi går fram med redelighet og visdom, med tålmodighet og godhet, i Den hellige ånd, med oppriktig kjærlighet, med sannhets ord og i Guds kraft.»

Varme hilsener fra pastor David Aanje

Powered by Cornerstone