Velkommen til leder- og medarbeiderkurs! 

Påmeldingsfrist 30. august!

Høsten 2021 lanserer Livets Senter-nettverket et leder- og medarbeiderkurs. Kurset er en unik kombinasjon av teori, mentoring og praksis. 

Teori: Åtte mandagskvelder med undervisning via Zoom, fra september 2021 til mai 2022. Undervisning fra kl 20:00-20:40. Spørsmål og samtale i plenum fra 20:40 til 21:00. Mulighet for å delta i gruppesesamtaler etter dette. Kurset avsluttes med diplomutdeling og forbønn lørdag 21. mai. Da er det felles leder- og medarbeiderdag for hele nettverket med fysisk oppmøte.

Praksis:Alle kursdeltakere må delta i et team. Man kan velge mellom å delta i et pionerteam (til Filadelfia Hof, Livets Senter Kongsvinger eller Livets Senter Valdres), eller et tjenesteteam i sin lokale menighet (lovsang, søndagsskole etc.). Praksisen foregår fra september 2021 til mai 2022.

Mentoring:Alle deltakerne vil bli fulgt opp av mentorer. De som deltar i et pionerteam vil bli fulgt opp gjennom mentorsamtaler med teamleder, mens de som deltar i et tjenesteteam i sin lokale menighet vil bli fulgt opp av teamleder eller av den lokale pastoren.

Temaer:

Mandag 6.9: «Mentoring», ved Kjell Erichsen. Læringsmål: Å forstå betydningen av en relasjonserfaring der mentor lytter, deler, støtter, veileder og oppmuntrer adept til modning, vekst og utvikling.

Mandag 20.9: «Tjenestegavene og den troendes tjeneste», ved Lars Kapelrud. Læringsmål: Kunnskap om menighetens grunnleggende tjenester innsatt av Gud.

Mandag 8.11: «Menighetsstruktur og Den Hellige Ånds ledelse», ved Ingar Jensen. Læringsmål:Hvordan utvikle en struktur i dag som gjenspeiler urmenigheten. Hvordan bli ledet av, og betjene mennesker ved Den Hellige Ånd.

Mandag 22.11: «Relasjonsledelse», ved David Aanje. Læringsmål: Hvordan investere relasjonelt i dine medarbeidere og bygge gjensidig tillitt over tid, slik at mennesker følger deg fordi de vil, og ikke fordi de må.

Mandag 7.2: «Tjenende lederskap», ved Håkon Hustad. Læringsmål: Forstå hvordan Jesu modell av ledelse kan påvirke og endre andre menneskers liv. 

Mandag 21.2: «Krisehåndtering og konfliktløsning», ved Liv Ødbehr. Læringsmål: 1) Få kunnskap om ulike typer kriser og konflikter som kan oppstå i en organisasjon. 2) Anvende kunnskaper om krise- og konflikthåndtering gjennom å reflektere over ulike løsningsalternativ.

Mandag 21.3: «Teamarbeid», ved Kjell Erichsen. Læringsmål: Å forstå viktigheten av å bygge formålstjenlige team som har omsorg for hverandre, felles mål og samhandler for å nå målet.

Mandag 4.4: «Hvordan leve et bærekraftig liv som leder, i stadig vekst og utvikling?», ved David Aanje. Læringsmål: Hvordan kombinere gudsliv, familieliv og tjeneste i det lange løp, uten å bli utbrent. Hvilke valg og prioriteringer må til for å daglig utvikle seg som leder?

Velkommen! 

Powered by Cornerstone