Smittevern i Livets Senter Hamar.

Vi forholder oss til de oppdaterte nasjonale reglene for smittevern:  

  1. Alle som deltar på arrangement i Livets Senter Hamar skal registreres. Registrering med hjemmel i covid-19-forskriftens §13 «Arrangøren skal ha oversikt over hvem som er til stede, for å kunne bistå kommunen ved en eventuell senere smitteoppsporing etter smittevernloven § 3-6. Dersom det for å finne tilbake til deltakerne, er nødvendig å nedtegne en egen oversikt over de tilstedeværende med kontaktopplysninger, skal oversikten oppbevares på en forsvarlig måte og slettes etter 10 dager. Arrangøren skal informere de som er til stede om at det nedtegnes en egen oversikt.»  
  2. (NYTT) Maksimalt 30 personer på offentlige innendørs arrangementer uten faste tilviste sitteplasser og 200 personer ved bruk av slike sitteplasser.
  3. (NYTT) Ingen trenger å bruke munnbind så lenge man sitter i ro og holder en meter avstand til andre. Alle benytter munnbind når de beveger seg i,inn- eller ut av lokalene.
  4. (NYTT) Arrangører skal sørge for en oversikt over hvor det enkelte publikum eller gjest sitter ved offentlige arrangementer hvor alle i publikum sitter på faste, tilviste sitteplasser. Dette gjennomfører vi på følgende måte: Ved ankomst får deltakeren et nummer, og setter seg på stolen med det aktuelle nummeret. På den måten har vi oversikt.  
  5. Syke personer skal være hjemme! De som kan være korona-syke, har symptomer på luftveisinfeksjon eller er i karantene kan ikke delta på kirkelige arrangementer. Deltagere skal melde fra til menighetsrådets/styrets leder evt. daglig leder dersom de utvikler sykdom etter 1-2 dager.
  6. Unngå håndhilsning, klemming og unødvendig fysisk kontakt. Unngå å ta i ansiktet. Host i albuekroken eller i et papir som kastes. Vask hender etterpå.
  7. Vis god håndhygiene, enten ved håndvask eller hånddesinfeksjon. Dette skal utføres som et minimum ved ankomst, mellom ulike oppgaver (for eksempel hvis man forflytter seg eller skifter utstyr), etter toalettbesøk, og før og etter kjøkkenarbeid og spising.
  8. Det skal holdes minst en meter avstand mellom personer. Dette gjelder både i selve forsamlingslokalet, ved inngang/utgang og eventuell samling i friluft.
  9. Dørhåndtak, vaskeservanter og andre gjenstander eller kontaktflater som hyppig berøres skal rengjøres etter hver samling. Toaletter som er i bruk skal også rengjøres.
  10. Instrumenter, mikrofoner, bøker mv skal ikke deles og ikke berøres av andre enn den som skal benytte det. Desinfisering av pianotangenter og annet utstyr som kan brukes av flere personer. Desinfisering bør gjennomføres mellom hvert skifte av utøver.

Vedtak om gjenåpning av aktiviteter, smitteverntiltak og ansvarsfordeling i Livets Senter Hamar

Lederskapet i Livets Senter Hamar tar det fulle og hele ansvaret for at drift, gjennomføring av gudstjenester og annen aktivitet skjer i samsvar med gjeldende lover og regelverk. Lederskapet er ansvarlig for å sikre en forsvarlig drift av menigheten med hensyn til smittevern, og plassere ansvar for ulike oppgaver i forbindelse med smittevernrådene. Lederskapet vil sørge for nødvendig opplæring og informasjon til ansatte, frivillige medarbeidere og deltakere/brukere. Planer for smittevern vil tilpasses våre lokale forhold etter råd gitt i de oppdaterte veilederne fra Norges Kristne Råd (https://norgeskristnerad.no/korona/ ). 

Powered by Cornerstone